Article

Find, Search, Reprint, Submit Articles For Free

Hoeveel kost een bankrekening eigenlijk?


De kosten van het aanhouden van een  bankrekening verschillen van bank tot bank. Daarnaast is het ook niet altijd even eenvoudig de kosten te vergelijken. Dit omdat er verschillende kostenstructuren worden gehanteerd. Bij de een betaal je een all-in prijs waar je toegang krijgt tot online bankieren, bankpassen en de bankrekening zelf. Bij een andere bank worden er afzonderlijk kosten in rekening gebracht voor een bankpas, het online bankieren en de bankrekening zelf. Of een rekening is geheel gratis zoals bij de N26 bank of Revolut.

Een op een vergelijken is dus niet zo eenvoudig zoals dat eigenlijk zou moeten zijn. 

Kosten voor extra diensten

Naast een bankrekening zelf zijn er nog andere diensten die je kan afnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een creditcard of prepaid creditcard en eventueel ook nog diverse verzekeringen.

Wat verwachte je van jouw bank?

In mijn opinie dien je jezelf ook af te vragen wat je precies wilt met een bankrekening. Ben je bijvoorbeeld van plan om veel te gaan sparen, dan is het aan te raden om te kiezen voor de bank met de hoogste spaarrente op een spaarrekening. Daar moet ik wel bij zeggen dat tegenwoordig bij bijna bij elke bank de spaarrente te verwaarlozen is.

Heb je veel internationale betalingen?

Gebruik je jouw bank om veel buitenlandse betalingen in vreemde valuta over te maken of te ontvangen, dan is een bank zoals de N26 bank sterk aan te raden.

Bij deze bank betaal je namelijk geen kosten bij het overboeken in vreemde valuta. En ook worden jouw betalingen in bijvoorbeeld Amerikaanse Dollars gewoon verrekend tegen de werkelijk middenkoers op de valutamarkt. En dat is een groot verschil met andere banken.

Bij de N26 bank kan je bovendien ook gewoon geheel gratis een bankrekening openen. En dat is een groot voordeel. Want zaken zoals rood staan is niet mogelijk bij de N26 bank. Is dit toch iets wat je graag als mogelijkheid wilt hebben voor jouw bankrekening,.dan zou je kunnen overwegen om bijvoorbeeld naast jouw bankrekening bij een bank zoals de ING of de ABN AMRO een tweede bankrekening te openen. 

En dit bij een online bank zoals de N26 bank of de Revolut bank. Dit zijn vergelijkbare banken die allebei overboeken tegen de middenkoers zonder bijkomende kosten mogelijk maken. 

Eenvoudig geld besparen tijdens de vakantie

Alleen al voor een vakantie buiten Europa kan het openen van een dergelijke bankrekening zinvol zijn. Je bespaart dan op elke betaling die je doet een paar procent. En we weten allemaal hoe makkelijk en hoeveel geld je tijdens een vakantie uitgeeft. Aan het eind vakantie kan een besparing met een dergelijke online bankrekening dan behoorlijk oplopen.

En je hoeft er eigenlijk niks voor te doen. Het aanvragen en openen van een online bankrekening bij de N26 bank of de Revolut bank heb je binnen een paar minuten gedaan. Je hoeft alleen een kopie van een id te overleggen en de bijbehorende app via de appstore of Google play te downloaden. 

Dit omdat bankieren via nieuwe online banken via een app gaat. Het zijn fintech bedrijven die zich toeleggen op technologische ontwikkelingen en dat gaat uiteraard niet zonder een handige en gebruiksvriendelijke app.

 

Keywords

N26 bank , Revolut,gratis bankrekening,goedkoopste bankrekening,prepaid creditcard

Edwin_petersen

Hello, great that you are reading my articles!

Author's articles

Other articles